twinning_logo2012թ. ապրիլին մեկնարկած «Հայաստանում կենդանական ծագման սննդամթերքի և անասնակերի անվտանգության վերահսկողության հզորացում» ԵՄ «Թվինինգ» ծրագրի ձեռքբերումներն ու զարգացումներն աշխատանքային 2-րդ եռամսյակում այսպիսին են՝

ØՀանդիպումներ շահառու կողմի հետ՝ փորձագետների առաքելությունների վերաբերյալ քննարկումների և դրանց պատրաստման նպատակով:

ØԿարճաժամկետ առաքելությունների կազմակերպում բաղադրիչ 1-ի (իրավական հիմքի մշակում), բաղադրիչ 2-ի (տեսչական ստուգումների ընթացակարգեր), բաղադրիչ 3-ի (տեսչական կառուցվածքի բարելավում) և բաղադրիչ 4–ի (հանրային իրազեկվածության բարձրացում) շրջանակներում:

ØՄասնակցություն ԵՄ Խորհրդատվական խմբի կողմից կազմակերպված «Հայաստան-Եվրամիություն խորը և համապարփակ ազատ առևտրի համաձայնագրի շուրջ բանակցություններից բխող մարտահրավերներ» բարձրաստիճան սեմինարին:

ØՀանդիպում Համաշխարհային բանկի Միջազգային ֆինանսական կորպորացիայի սննդամթերքի տեխնոլոգիայի և անվտանգության հարցերով զբաղվող գլխավոր խորհրդականի (IFC) հետ:

ØԻրավական ակտերի, ընթացակարգերի, առաքելությանն առնչվող հարցաթերթերի, աշխատանքային փաստաթղթերի, առաքելության հաշվետվությունների թարգմանություն հայերեն լեզվով և տրամադրում շահառուներին:

ØԿարճաժամկետ առաքելությունների ընթացքում կազմակերպվել են մի շարք աշխատանքնային և անհատական հանդիպումներ:

ØԿազմակերպվել են 10 աշխատանքային հանդիպումներ՝ 40 օր տևողությամբ.

  • Բաղադրիչ 1, մեկ առաքելություն, գործողություն 1.2, մեկ կարճաժամկետ փորձագետ, ընդհանուրը 3աշխ/օր
  • Բաղադրիչ 2, երեք առաքելություն. գործողություն 2.2, 3 կարճաժամկետ փորձագետ, ընդհանուր տևողությունը 9 աշխ/օր
  • Բաղադրիչ 2, մեկ առաքելություն. գործողություն 2.3, մեկ կարճաժամկետ փորձագետ, ընդհանուր տևողությունը 3 աշխ/օր
  • Բաղադրիչ 2, երկու առաքելություն. գործողություն 2.4, չորս կարճաժամկետ փորձագեռ, ընդհանուր տևողությունը 12 աշխ/օր
  • Բաղադրիչ 3, մեկ առաքելություն. գործողություն 3.1, երեք կարճաժամկետ փորձագետ, ընդհանուր տևողությունը 9 աշխ/օր
  • Բաղադրիչ 4, երկու առաքելություն. գործողություն 4.1, մեկ 1 կարճաժամկետ փորձագետ, ընդհանուր տևողությունը 4 աշխ/օր

ØՀաշվետու ժամանակահատվածում, շահառու կողմի հետ համատեղ, մշակվել են հետևյալ իրավական ակտերի նախագծերը, ստանդարտ աշխատանքային ընթացակարգերը և ծրագրերը՝

1.Իրավական ակտերի նախագծեր.

  • «Հիգիենայի առանձնահատուկ պահանջներ կենդանական ծագման սննդամթերքի արտադրամասերի նկատմամբ»՝ հիմք ընդունելով ԵՄ կանոնակարգ 853/2004–ը:
  • Համապատասխանեցման աղյուսակ «Հիգիենայի առանձնահատուկ պահանջներ կենդանական ծագման սննդամթերքի արտադրամասերի նկատմամբ» նախագծված իրավական ակտի վերաբերյալ:

2.Ստանդարտ աշխատանքային ընթացակարգերի նախագծում (SOP’s).

  • Կենդանական ծագման պաշտոնական վերահսկման ընթացակարգի և ձևաթղթերի նախագծում (մսի վերամշակում և սպանդանոցներ), ներառյալ ստուգաթերթերը:
  • Լրացուցիչ առաջարկներ և ձևաթղթեր կենդանական ծագման սննդամթերքի արտադրամասերում ՎԱՎԿԿՀ–ի (HACCP) իրականացման մակարդակը ստուգելու նպատակով պաշտոնական վերահսկման ընթացակարգ նախագծելու համար՝ ներառյալ ստուգաթերթերը:
  • Ստուգման սարքավորումների ցուցակ:

3.Պաշտոնական վերահսկողության համակարգերի և հանրային իրազեկության նախագծերի և ծրագրերի մշակում.

  • Ուսուցման բազմամյա ծրագրի նախագծում Սննդամթերքի անվտանգության պետական ծառայության աշխատակիցների համար:
  • Հայաստնում կենդանական ծագման սննդամթերքի և անասնակերի անվտանգության վերաբերյալ հանրային իրազեկվածությունը բարձրացնելուն ուղղված ծրագրի նախագծում:

ØԻնստիտուցիոնալ զարգացման ծրագրի համար անհրաժեշտ տեղեկատվության հավաքում:

Ø3–րդ եռամսյակի աշխատանքային պլանի նախագծում և ներկայացում թիվ 2–րդ եռամսյակային ղեկավար–կոմիտեի հանդիպմանը՝ այն հաստատելու նպատակով:

TWINNING Project Achievements: QUARTER 2 (ENG)