Լուրեր
Տնտեսավարողներն օր առաջ պետք է գիտակցեն HACCP համակարգի առավելությունները
Սպառողների իրավունքների պաշտպանության շաբաթվա հերթական միջոցառումը նվիրված էր Վտանգի վերլուծության և հսկման կրիտիկական կետերի՝ HACCP, համակարգի ներդման սկզբունքներին: ՀՀ ԳՆ սննդամթերքի անվտանգության պետական ծառայությունը մարտի 13-ին մեկ հարթակում էր համախմբել տնտեսավարողներին, համակարգի ներդրման մեջ մասնագիտացված, ինչպես նաև գիտական կազմակերպությունների ներկայացուցիչներին՝ ռիսկերի կանխարգելմանն ուղղված և ողջ աշխարհում ընդունված այս համակարգի հնարավորինս արագ կիրառումը խթանելու նպատակով:
ՍԱՊԾ տվյալների վերլուծության և խորհրդատվության բաժնի պետ […]
Քննարկվելու է սննդի շղթայի օպերատորների ռեյթինգավորման համակարգի ներդրումը
Վաղը՝ մարտի 14-ին, ժամը 10:30-ին, Մարիոթ հյուրանոցի «Էրատո» սրահում ՀՀ ԳՆ սննդամթերքի անվտանգության պետական ծառայությունը, ՄԱԿ-ի պարենի և գյուղատնտեսության կազմակերպության (FAO) հետ համատեղ, տնտեսավարողներին կներկայացնի սննդի շղթայի օպերատորների ռեյթինգավորման համակարգի ներդրման առանձնահատկություններն ու հեռանկարները:
Հասցե՝ Երևան, Ամիրյան 1
Հեռ. 010 206040
Լրագրողներին հրավիրում ենք լուսաբանելու:
Նոր ծրագրերը՝ ՍԱՊԾ կենտրոնական և տարածքային կառույցների տեսուչների օրակարգում
Սպառողների իրավունքների պաշտպանության շաբաթվա շրջանակում՝ ՀՀ ԳՆ սննդամթերքի անվտանգության պետական ծառայությունը Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանում կազմակերպել էր դասընթաց-քննարկում Ծառայության և մարզային կենտրոնների տեսուչների համար: Ծառայությունը շաբաթվա ընթացքում միջոցառումներ է իրականացնում թեʹ սպառողների իրազեկման, թեʹ տնտեսավարողներին խորհրդատվություն տրամադրելու և թեʹ վերահսկողության բարելավման նպատակով:
Օրակարգում ընդգրկված էին ՍԱՊԾ կողմից իրականացվող միջոցառումներն ու ծրագրերը, ինչպես նաև այն քայլերը, որոնք անհրաժեշտ են ողջ Հանրապետությունում նշված […]
Սպառողների իրավունքները պաշտպանելու հարցում անելիք ունեն նաև տնտեսավարողները
Սպառողների իրավունքների պաշտպանության միջազգային օրվան ընդառաջ կազմակերպված միջոցառումների շրջանակում՝ ՀՀ ԳՆ սննդամթերքի անվտանգության պետական ծառայությունը, Հայաստանի արդյունաբերողների և գործարարների միության հետ համատեղ, նախաձեռնել էր հանդիպում սննդի շղթայի տարբեր ոլորտները ներկայացնող տնտեսավարողների հետ: Կարևորելով այս ոլորտում գործունության բարելավումը և անվտանգության ապահովումը՝ հանդիպման ընթացքում քննարկվել են սննդամթերքի անվտանգության նորմատիվ իրավական ակտերն ու դրանց պահանջները, համապատասխանության գնահատման, ինչպես նաև ներմուծման և արտահանման ընթացակարգերը, […]
Սպառողների իրավունքները քննարկում են ուսանողներն ու աշակերտները
Սպառողների իրավունքների պաշտպանության մասին իրազեկման շաբաթվա մեկնարկը մարտի 7-ի երկու բաց դասերն էին, որոնք ՀՀ ԳՆ սննդամթերքի անվտանգության պետական ծառայությունն անցկացրել է Հայաստանում ֆրանսիական համալսարանի ուսանողների և Երևանի Նիկոլայ Գոգոլի անվան թիվ 35 դպրոցի աշակերտների համար:
Ծառայության սննդամթերքի անվտանգության և որակի հսկողության տեսչության պետ Վահե Դանիելյանն ուսանողներին ներկայացրել է սպառողի իրավունքներն ու այդ իրավունքները պաշտպանելու ուղիներն ու հնարավորությունները: Ի՞նչ է սննդամթերքի […]
Կաթի շուկայում իրականացված վերահսկողության արդյունքները
ՀՀ ԳՆ սննդամթերքի անվտանգության պետական ծառայությունն ու «Հետք» հասարակական կազմկերպությունը, անցկացրել են համատեղ ուսումնասիրություն կաթի շույակում՝ իրականացնելով զուգահեռ փորձաքննություններ:
Ըստ այդմ՝ Ծառայությունը, պետական վերահսկողության շրջանակներում նմուշառումների է արել «Դուստր Մարիանա» ՍՊԸ-ի 20.02.2018 արտադրության (յուղայնությունը 3,2%), «Բիո Կաթ» ՍՊԸ-ի 20.02.2018 արտադրության (յուղայնությունը 3,5%), «Չանախ» ՍՊԸ-ի 20.02.2018 արտադրության (յուղայնությունը 3,2%), «Թամարա և ԱՆի» ՍՊԸ-ի 21.02.2018 արտադրության (յուղայնությունը 3,2%), «Բոնիլաթ» ՍՊԸ-ի 21.02.2018 արտադրության (յուղայնությունը […]