Օգտակար տեղեկատվություն
Սննդի հալեցում միկրոալիքային վառարանում
Հալեցնելուց առաջ հանեք սնունդը փաթեթից: Հալեցման ժամանակ սնունդը մի դրեք պլաստիկտարայի մեջ, քանի որ այն դիմացկուն չէ բարձր ջերմաստիճանի նկատմամբ: Դրա հալումն ու դեֆորմացումը կարող է առաջացնել վնասակար քիմիական միացություններ, որոնք, իրենց, հերթին կարող են […]
10 փաստ սննդամթերքի անվտանգության վերաբերյալ
1.Ավելի քան 200 հիվանդություններ տարածվում են սննդի միջոցով
Ամեն տարի միլիոնավոր մարդիկ հիվանդանում և շատերն էլ մահանում են ոչ անվտանգ սնունդ ուտելու հետևանքով: Ամեն տարի աղիքային խանգարումներից մահանում է մոտ 1.5 միլիոն երեխա, և այդ հիվանդությունների […]
«E» կոդով սննդային հավելումների նշանակությունը
Սննդային արտադրատեսակների բաղադրության մեջ ավելի ու ավելի հաճախ ենք հանդիպում «E» տառով սկսվող եռանիշ ինչ-որ բաղադրանյութի: Դրանք սննդային հավելումներ են:
«E» խմբի սննդային հավելումների եռանիշ կոդը ցույց է տալիս, թե որ ոլորտին է այն պատկանում:
E-100-199 Ներկանյութեր
E-200-299 […]