ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՏԵՍՉԱԿԱՆ ՄԱՐՄԻՆ

Օգտակար տեղեկատվություն

//Օգտակար տեղեկատվություն

Օգտակար տեղեկատվություն

Սննդի հալեցում միկրոալիքային վառարանում

Հալեցնելուց առաջ հանեք սնունդը փաթեթից: Հալեցման ժամանակ սնունդը մի դրեք պլաստիկտարայի մեջ, քանի որ այն դիմացկուն չէ բարձր ջերմաստիճանի նկատմամբ: Դրա հալումն ու դեֆորմացումը կարող է առաջացնել վնասակար քիմիական միացություններ, որոնք, իրենց, հերթին կարող են […]

By |31/12/2011|Categories: ուսուցում|0 Comments

10 փաստ սննդամթերքի անվտանգության վերաբերյալ

1.Ավելի քան 200 հիվանդություններ տարածվում են սննդի միջոցով
Ամեն տարի միլիոնավոր մարդիկ  հիվանդանում և շատերն էլ մահանում են ոչ անվտանգ սնունդ ուտելու հետևանքով: Ամեն տարի աղիքային խանգարումներից մահանում է մոտ 1.5 միլիոն երեխա, և այդ հիվանդությունների […]

By |06/12/2011|Categories: ուսուցում|0 Comments

«E» կոդով սննդային հավելումների նշանակությունը

Սննդային արտադրատեսակների բաղադրության մեջ ավելի ու ավելի հաճախ ենք հանդիպում «E» տառով սկսվող եռանիշ ինչ-որ բաղադրանյութի: Դրանք սննդային հավելումներ են:

«E» խմբի սննդային հավելումների եռանիշ կոդը ցույց է տալիս, թե որ ոլորտին է այն պատկանում:

E-100-199 Ներկանյութեր
E-200-299 […]

By |05/12/2011|Categories: ուսուցում|0 Comments