Օգտակար տեղեկատվություն
Միկրոալիքային վառարանի մասին
Միկրոալիքային վառարանն արդեն վաղուց դարձել է մեր կենցաղի անբաժանելի մասը: Սակայն մինչ այժմ շատերին հուզում են մի շարք հարցեր` կապված միկրոալիքային վառարանների օգտագործման անվտանգության, կանոնների, ջերմաստիճանի և այլնի հետ: Ձեզ ենք ներկայացնում հոդվածաշար, որում կանդրադառնանք […]
Հիվանդություններ: Կարտոֆիլի քաղցկեղ
Բույսերի պաշտպանության եվրոպական և միջերկրածովյան կազմակերպության տվյալների համաձայն (1997թ.) Եվրոպայի համար կարանտին նշանակություն ունեն ավելի քան 300 տեսակ վնասատուներ, հիվանդություններ և մոլախոտեր:
Հայաստանի Հանրապետությունում այսօրվա դրությամբ նշվել են 9 տեսակ կարանտին վնասատուներ և հիվանդություններ և 2 […]
Սննդամթերքի անվտանգության կանոնների պահպանումը ճանապարհորդելիս
Արձակուրդ. ինչ անհամբերությամբ ենք սպասում դրան: Արձակուրդային ժամանակահատվածը շատերս ծրագրում ենք ամռան ամիսներին, քանի որ ավելի հաճելի է տաք եղանակին ճանապարհորդության մեկնելը. դպրոցներում ու բուհերում դասերն ավարտվել են, ամբողջ ընտանիքը հանգստի մեջ է:
Սակայն անկախ այն […]
Անաէրոբ մանրէներ
Անաէրոբ մանրէները (լատ. an-առանց, aer-օդի, bios-կյանք) մանրէները կարող են զարգանալ շրջակա միջավայրում թթվածնի բացակայության դեպքում: Անաէրոբները բաժանվում են ֆակուլտատիվ անաէրոբների և օբլիգատ անաէրոբների: Օբլիգատ անաէրոբներին են պատկանում այն մանրէները, որոնք հիանալի կարող են զարգանալ թթվածնի բացակայության […]
Ինչպես տարբերել որակյալ ձուն անորակից
Անդրադառնանք այն հարցին, թե ինչպես ընտրել որակյալ ձու՝ արտաքին տեսքից դատելով:
Ձու գնելիս առաջին հերթին ուշադրություն դարձրեք Հավի ձվի մակնշումը պետք է պարունակի տեղեկատվություն ձվի չափի, արտադրման ժամկետի և արտադրող կազմակերպության մասին:
Ուշադրություն դարձրեք ձվի մակերևույթին: Ձուն […]
Ինչպես պահպանել վիտամինները սննդամթերքում
Մրգի և բանջարեղենի մշակման ժամանակ վիտամինների կորուստը նվազեցնելու համար անհրաժեշտ է հետևել մի շարք կանոնների: Նախ և առաջ պետք է, որ միրգն ու բանջարեղենը լինեն թարմ: Դրանք արագ կորցնում են C և A վիտամինները, երբ […]