ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՏԵՍՉԱԿԱՆ ՄԱՐՄԻՆ

Օգտակար տեղեկատվություն

//Օգտակար տեղեկատվություն

Օգտակար տեղեկատվություն

Միկրոալիքային վառարանի մասին

Միկրոալիքային վառարանն արդեն վաղուց դարձել է մեր կենցաղի անբաժանելի մասը: Սակայն մինչ այժմ շատերին հուզում են մի շարք հարցեր` կապված միկրոալիքային վառարանների օգտագործման անվտանգության, կանոնների, ջերմաստիճանի և այլնի հետ: Ձեզ ենք ներկայացնում հոդվածաշար, որում կանդրադառնանք […]

By |31/03/2016|Categories: ուսուցում|0 Comments

Հիվանդություններ: Կարտոֆիլի քաղցկեղ

Բույսերի պաշտպանության եվրոպական և միջերկրածովյան կազմակերպության տվյալների համաձայն (1997թ.) Եվրոպայի համար կարանտին նշանակություն ունեն ավելի քան 300 տեսակ վնասատուներ, հիվանդություններ և մոլախոտեր:

Հայաստանի Հանրապետությունում այսօրվա դրությամբ նշվել են 9 տեսակ կարանտին վնասատուներ և հիվանդություններ և 2 […]

Սննդամթերքի անվտանգության կանոնների պահպանումը ճանապարհորդելիս

Արձակուրդ. ինչ անհամբերությամբ ենք սպասում դրան: Արձակուրդային ժամանակահատվածը շատերս ծրագրում ենք ամռան ամիսներին, քանի որ ավելի հաճելի է տաք եղանակին ճանապարհորդության մեկնելը. դպրոցներում ու բուհերում դասերն ավարտվել են, ամբողջ ընտանիքը հանգստի մեջ է:

Սակայն անկախ այն […]

By |31/03/2012|Categories: ուսուցում|0 Comments

Անաէրոբ մանրէներ

Անաէրոբ մանրէները (լատ. an-առանց, aer-օդի, bios-կյանք) մանրէները կարող են զարգանալ շրջակա միջավայրում թթվածնի բացակայության դեպքում: Անաէրոբները բաժանվում են ֆակուլտատիվ անաէրոբների և օբլիգատ անաէրոբների: Օբլիգատ անաէրոբներին են պատկանում այն մանրէները, որոնք հիանալի կարող են զարգանալ թթվածնի բացակայության […]

By |31/03/2012|Categories: ուսուցում|0 Comments

Ինչպես տարբերել որակյալ ձուն անորակից

Անդրադառնանք այն հարցին, թե ինչպես ընտրել որակյալ ձու՝ արտաքին տեսքից դատելով:

Ձու գնելիս առաջին հերթին ուշադրություն դարձրեք Հավի ձվի մակնշումը պետք է պարունակի տեղեկատվություն ձվի չափի, արտադրման ժամկետի և արտադրող կազմակերպության մասին:

Ուշադրություն դարձրեք ձվի մակերևույթին: Ձուն […]

By |31/03/2012|Categories: ուսուցում|0 Comments

Ինչպես պահպանել վիտամինները սննդամթերքում

Մրգի և բանջարեղենի մշակման ժամանակ վիտամինների կորուստը նվազեցնելու համար անհրաժեշտ է հետևել մի շարք կանոնների: Նախ և առաջ պետք է, որ միրգն ու բանջարեղենը լինեն թարմ: Դրանք արագ կորցնում են C և A վիտամինները, երբ […]

By |31/03/2012|Categories: ուսուցում|0 Comments